Algemene informatie

De Wereldspelen is een geheel verzorgd scoutingweekend voor Welpen en Scouts in Tiel. Samen met jouw groep/speltak neem je het op tegen verschillende andere groepen uit Nederland. Doe mee met de verschillende uitdagende spelen en activiteiten in een verrassend en avontuurlijk thema. De groepen zijn op vrijdag welkom vanaf 18.00 uur waarna om 21.00 uur de algemene opening is. Het weekend is op zondag om 15.00 uur weer afgelopen waarna de deelnemers weer richting huis kunnen.

Volledig verzorgd kamp
Tijdens de Wereldspelen wordt het eten en drinken centraal voor alle groepen geregeld en is er onbeperkt koffie en thee voor de leiding en limonade voor de leden aan de bar beschikbaar. Daardoor heeft de leiding zijn handen vrij om actief mee te kunnen doen tijdens de bijzondere spelrondes van dit weekend.

 

 

Thema
Elk jaar staat het weekend in thema van een land of werelddeel. Hiermee is het volledige terrein aangekleed en ontdekken we de bizarre wereld van verre gebieden in de verschillende spelrondes. Natuurlijk mogen de groepen zelf ook themakleding aantrekken of het eigen tentenkamp versieren. Behalve een mooie uitstraling levert dit ook nog eens punten op voor de uiteindelijke groepsprijs.

Verschillende Spelrondes
Tijdens de Wereldspelen zijn er verschillende spelrondes die op één of andere manier in verband staan met het thema. De spellen zijn verrassend en dagen je uit om zowel creatief, sterk als slim te zijn. Naast deze rondes staat er ook nog een thema-avond, disco en prijsuitreiking op het programma.


Winnaar
Tijdens de Wereldspelen wordt er een groepsklassement bijgehouden, er zijn prijzen te halen voor de 1e, 2e en 3e plaats. Iedere deelnemer kan punten verzamelen voor zijn groep tijdens de verschillende spelrondes, maar ook door themakleding en aankleding van het tentenkamp. De winnaar krijgt ook de Wereldspelen Wisselbeker uitgereikt. Win je hem voor de 3e keer op rij dan mag je hem zelfs houden!